سقف شینگل چیست؟ مزایا، معایب و مراحل نصب
سقف شینگل، محصولی مدرن است که به منظور زیبا سازی انواع سقف کاربرد دارد. در کشورهای آمریکا و کانادا این سقف شیبدار بیش از 100 سال قدمت داشته و با استانداردهای جهانی مطابقت دارد. این سقف علاوه بر داشتن ظاهر زیبا و تنوع رنگ، از مقاومت بسیار بالایی به همراه خاصیت عایق بودن بهرهمند است و میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای سقفهای سنتی شود. افراد میتوانند به جای مصالح سنگین و شکننده از آندولین استفاده کنند. این محصول بسیار سبک بوده و قابلیت انعطافپذیری بالایی داشته و ارزان قیمت است.
سقف شینگل چیست؟
سقف شینگل، یک پوشش سقفی شیبدار است که توانایی داشته تا منازل را از گزند باد و باران به ویژه سر و صدا در امان نگه دارد. یکی از سقفهای جدید شینگل است که دارای تنوع بالایی بوده و از آن میتوان برای سقف آلاچیق، منازل، ویلاها و سقفهای شیروانی استفاده نمود. نصب این سقفها بسیار سریع بوده و مزایای فراوانی برای کاربران به همراه خواهد داشت. این سقفها ماندگاری بالایی داشته و حتی تا 50 سال میتوانند دوام بیاورند.
انواع سقف شینگل
یکی از بهترین متریالهای که در سالهای اخیر بسیار مورد استفاده واقع شده است، سقف شینگل میباشد. زیرا، به نسبت دیگر موارد از نظر هزینه و مراحل نصب بسیار سادهتر و ارزانتر هستند. از طرفی، دوام بیشتری نیز به نسبت سایرین دارند. این پوششها در انواع مختلفی وجود دارند که افراد میتوانند با بررسی مزایا و معایب هر کدام، یکی از آنها را انتخاب نمایند. انواع سقف شینگل عبارتند از:
- شینگل آسفالتی
- شینگل سفالی
- شینگل فایبرگلاسی
- تایل چوبی
- تایل متالی
- تایل سنگی
مزایای سقف شینگل
سقف شینگل یکی از محصولات جدید است که در کشور ایران طی سالهای اخیر به محبوبیت فراوانی رسیده است. یکی از بهترین نمونهها برای استفاده شینگل است و مزایای بسیار زیادی دارد. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سقف شینگل به بررسی مزایای این سقفها پرداختهایم. پس با ما همراه شوید:
مقاومت بالا
شینگل به دلیل لایه عایقی که در زیر پوشش آن نصب میشود، در برابر نفوذ باران و برف مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهد. در سالهای اخیر این نمونه از پوشش جایگزین سقفهای سنتی، چوبی و آهنی شده است. زیرا، این پوششها هر کدام معایبی دارند و باعث شده تا طرفداران آنان کاهش یابند.
مقاوم در برابر اشعههای فرابنفش
سقف شینگل در برابر اشعههای فرابنفش و مادون قرمز خورشید، به عنوان یک سد دفاعی عمل میکند. اشعههای مضر خورشید میتواند باعث از بین رفتن رنگ پوشش این سقفها شود. اما، در طراحی سقفهای شینگل از گرانول استفاده شده است که مانع بروز این اتفاق میشود و رنگ این پوشش ثابت باقی خواهند ماند.
مقاوم در برابر زلزله
یکی دیگر از مزیتهای سقف شینگل، راحتی در رفت و آمد بر روی آن است. علاوه براین، در برابر زلزله بسیار مقاوم هستند و خطرات کمی دارند. به همین دلیل برای مناطق زلزله خیز گزینه مناسبی هستند. از طرفی، دارای تنوع رنگی بالایی بوده و در ابعاد مختلفی عرضه میشوند. بنابراین، افراد به سادگی میتوانند نمونه مورد نیاز خود را انتخاب نمایند.
انعطاف پذیری بالا
قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند و کاربران به راحتی میتوانند آنها را بر روی سقفهای شیبدار نصب کنند. همچنین، به نسبت دیگر پوششها، از ماندگاری بالایی بهرهمند هستند و نیاز به نگهداری خاصی ندارند. به عنوان یک سقف شیبدار سبک شناخته شدهاند و به ساختمانها فشاری وارد نمیکنند. در برابر آتش مقاوم بوده و قابلیت اشتعال ندارند.
عایق صدا
سقف شینگل به عنوان عایق صدا معرفی شده است و به کاهش صدای برف و باران کمک میکند و برای خانههایی که نیاز به آرامش بیشتری دارند، گزینه مناسبی است. علاوه براین، شینگل با حفظ ظاهر سنتی خانهها باعث میشود تا محیط و فضا شکل و شمایل زیباتری داشته باشد.
معایب سقف شینگل
با توجه به مزایای بیشماری که این سقفها دارند، اما مانند هر محصول دیگری ممکن است معایبی نیز داشته باشند. با آگاهی از مزایا و معایب این محصول، بهترین تصمیمها را میتوانید داشته باشید. زیرا، هر کدام از سقفهای شینگل مختص مکان و محیط خاصی هستند و ممکن است مناسب نوع طراحی ساختمان شما نباشند. از این رو، در ادامه برای افراد علاقمند به معایب این محصول با توجه به انواع آنها پرداختهایم. از مهمترین عیبهایی که ممکن است سقف شینگل داشته باشد، موارد زیر هستند:
معایب سقف شینگل آسفالتی
سقف شینگل آسفالتی یکی از پرطرفدارترین نمونههای سقف شیبدار است. در کنار مزایای آن، معایبی نیز دارد. از مهمترین معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم مقاومت این محصول نسبت به تغییرات دما یعنی، نمونههای آسفالتی نمیتوانند عایق حرارتی خوبی باشند و در برابر آفتاب سوزان از قدرت تحمل پایینی برخوردار هستند و سریع دچار آسیب خواهند شد. بنابراین، برای مناطق گرمسیر گزینه مناسبی نیستند.
- برای سقفهای مسطح کاربرد نداشته و فقط میتوان از آن برای سقفهای شیبدار استفاده نمود
- در مقابل بارانهای شدید وطوفانهای قوی نیز مقاومت کمی دارند. از این رو، برای مناطقی که بارانهای بسیار شدید دارد نیز گزینه قابل قبولی به شمار نمیرود.
معایب سقف شینگل آهنی
یکی از کم هزینهترین سقفهای شینگل، نمونه آهنی است. اما، فقط یک ایراد کلی دارند و آنهم تولید سر و صدای بسیار زیاد است. این صداها وقتی اذیت کننده هستند که باران میبارد. از این نمونه پوشش در تمام مناطق آب و هوایی میتوان استفاده کرد.
معایب سقف شینگل چوبی
معمولا هنگام استفاده از سقفهای چوبی به نسبت دیگر نمونهها، باید منتظر بروز ایرادات بیشتری باشید. این معایب عبارتاند از:
- نصب بسیار سختی دارد و نیاز به تخصص لازم و کافی میباشد.
- در برابر حوادثی مانند آتشسوزی ایمن نیستند و سریع دچار خوردگی و پوسیدگی میشوند.
- هزینه نصب و نگهداری بالایی دارند.
با این تفاصیل بهتر بوده تا حد امکان از این نمونه استفاده نکنید.
معایب سقف شینگل سنگی
وزن سنگین این محصول مهمترین عیب آن است. به همین دلیل نمیتوان از این نمونه برای خانههای کوچک استفاده نمود، زیرا تحمل وزن سنگین آن را نخواهند داشت. از دیگر معایب این سقف:
- اگر قسمتی از سقف آسیب دید نمیتوان به راحتی آن را تعمیر یا تعویض نمود.
- هزینه بالایی برای اجرا این سقف نیاز است. اما، بسیار مقاوم هستند.
- معمولا برای طراحی سقفهای موزهها و ساختمانهای تاریخی و با ارزش از آنها استفاده میکنند.
شروع اجرای سقف شینگل
برای شروه اجرای سقف شینگل 3 گام زیر را انجام دهید:
- در ابتدا برگههای شینگل 3 لتی را باید از هم جدا کرد و به عنوان شینگل آغازین آنها را نصب نمود.
- میبایست این شینگل آغازین در گوشه سمت چپ، پایین سقف نصب شود. همچنین، اگر قصد دارید یک آبچکان طراحی کنید، یک برآمدگی 1.25 سانتیمتری در شیارها و لولههای بام باید ایجاد نمایید.
- سپس شینگل سایر قسمتها را نصب نمایید.
طریقه نصب شینگل
برای نصب و اجرای سقف شینگل باید موارد امنیتی مختلفی را رعایت نمود و نیاز به تخصص کافی دارد. نصب سقف شینگل دارای 6 مرحله است که در ادامه به توضیحات کامل هر مرحله پرداختهایم..
مرحله اول
در مرحله اول برای نصب سقف شینگل در ابتدا میبایست یک عدد شینگل را به صورت کامل در گوشه پایین چپ سقف قرار دهید. این شینگل دقیقا باید هم تراز شینگل آغازین قرار داده شود. سپس بقیه سقف را نیز به همین منوال تکمیل کنید. این نکته را گوشزد نماییم که به هیچ عنوان خط میخکاری شینگل را به عنوان خط تراز قرار ندهید.
مرحله دوم
در مرحله دوم اولین شینگل را به اندازه 4/16 سانتیمتر در زیر شینگل آغازین قرار دهید. سپس سطح پوشش نمایان را 2/14 سانتیمتر قرار دهید. محکم کاری کنید و قسمتهای برآمده را برطرف نمایید. لازم است ذکر کنیم نصب شینگل کمی پیچیده و سخت است و باید از کارشناس فنی تقاضا نمایید تا این فرآیند را برایتان انجام دهد.
مرحله سوم
در مرحله سوم لازم است محکم کاری کنید. به این صورت که در امتداد خط میخکاری 4 عدد میخ را 15 سانتیمتر بالاتر از لبه پایینی و 5/2 سانتیمتر دورتر از حاشیه شینگل، استفاده نمایید. این میخها را به گونهای محکم کنید که به هر دو لایه شینگل نفوذ کرده باشند. دقت شود طول میخها متناسب با ضخامت شینگلهای زیر ساز باشند.
مرحله چهارم
در مرحله چهارم باید لولههای شینگل 3 لتی را با استفاده از چاقوی مخصوص به 3 قسمت مساوی تقسیم نمایید. سپس تیزههای شینگل را از آخر خط الراس در خلاف جهت باد، بر روی همدیگر قرار دهید. حواستان باشد 13 سانتیمتر از هر شینگل تیزه را باید بیرون قرار دهید. بعد از اینکه شینگلها را خم کردید از 2 میخ برای محکمکاری هر دو طرف استفاده کنید. تمام شینگلهای تیزه را نصب کنید تا زمانی که خط الراس کاملا پُر شود.
مرحله پنجم
در مرحله پنجم باید از یک رول ورق نرم مناسب استفاده کرده و در جهت آبرو در امتداد خط القعر قرار دهید. سپس حاشیههای این ورق را با میخ محکم نمایید. در مرحله بعد تمام شینگلها را در یک سمت آبرو باید نصب کنید، دقت شود در امتداد خط القعر بوده و دقیقا 30 سانتیمتر فراتر از خط القعر باشند.
در آخر برای محکم کاری حداقل 15 سانتیمتر دورتر از خطالقعر میخکاری را انجام دهید. بعد از انجام این مراحل، در فاصله 5 سانتیمتری از مرکز ( سمتی که به شینگل نصب نشده است) با کمک گچ، یک خط بکشید. این خط برای شروع نصب شینگلها میباشد. شما میبایست در قسمت بالای خط گچی، سمتی که شینگل نصب نیست، این فرآیند را آغاز کنید. سپس اضافی آن را ببرید. اما دقت کنید شینگلهای زیرین را برش نزنید. در این مرحله باید گوشههای شینگلها را محکم نمایید و با چسب کاری به محکمکاری ادامه دهید.
مرحله ششم
در ششمین مرحله که آخرین مرحله است جهت پایان یافتن کار نصب شینگل سقف، میتوانید از مواد پیش ساخته مانند مس، آهن و پلاستیک بهره ببرید.
نکات نصب سقف شینگل
برای اطمینان از درستی نصب سقف شینگل، توضیه میشود نکات زیر را رعایت کنید:
- شروع نصب از پایین و پشروی به سمت بالای سقف
- زیر سازی صاف و محکم
- استفاده از لایه زیرین ضدآب
- درآوردن شیب مناسب و استاندارد برای حرکت جریان آب
- استفاده از شینگل مناسب
و در نهایت با چک کردن همه موارد گفته شده نصب خود ا به پیان برسانید.
جمعبندی
سقف شینگل مناسبترین و زیباترین گزینه برای خانههای امروزی است. زیرا، هم باعث افزایش زیبایی ظاهری ساختمانها میشود و هم ماندگاری بیشتری دارند. از طرفی، هزینه نصب کمتری نیز دارا هستند. در این میان سقف شینگل باکیفیتترین نمونه موجود در بازار است که با خیالی آسوده میتوان آن را به اجرا گذاشت.
سوالات متداول
مدت زمان ماندگاری سقف شینگل چقدر است؟
معمولا سقف شینگل مانند آندولین بین 20 تا 30 سال دوام دارد.
آیا از سقف شینگل برای تمام مناطق میتوان استفاده کرد؟
بله، این سقف برای تمام مناطق مناسب است، اما نیاز به نگهداری و مراقبت دارد.
آیا نصب سقف شینگل سخت است؟
بله، نصب سقف شینگل دارای پیچیدگیهایی است و معمولا باید توسط تیم حرفهای نصب گردد.
پیام بگذارید