وبلاگ

معرفی انواع فلاشینگ ساختمان؛ مزایا و ویژگی‌ها

معرفی انواع فلاشینگ ساختمان

شاید تا به حال نام ورق‌های درزبندی را به عنوان محصولاتی که در ساخت سازه‌ها و کاربردهای این چنینی به کار می‌روند، شنیده باشید. شاید هم بدانید فلاشینگ‌ها یکی از انواع ورق‌های درزبندی هستند که به خاطر مزایا و کاربردهای متنوع، در سال‌های اخیر توجه زیادی به آن‌ها شده است. فلاشینگ در واقع ورقی است که برای پوشاندن و گرفتن درز میان ساندویچ پانل سقفی و دیواری و همچنین سقف شیروانی، قرنیز پنجره و پشت بام به کار رفته که همه آن‌ها مرتبط به صنعت ساختمان‌‎سازی است.

از فلاشینگ به منظور کاور کردن سطح کف دیوارها نظیر دیوار دست‌انداز بام، حیاط، نمای ساختمان و جلوی پنجره‌ها نیز استفاده می‌شود که مانع مهمی برای نفوذ آب و باد هستند. اگر به دنبال آشنایی با انواع فلاشینگ ساختمان هستید، مطالب این مقاله را هرگز از دست ندهید.

آشنایی با فلاشینگ نما

پیش از بررسی انواع فلاشینگ ساختمان، بد نیست ابتدا ببینیم اصلا فلاشینگ نما چیست؟ این محصولات جهت آب‌‎بندی ساختمان و پنهان‌سازی سازه شیروانی در آن به کار می‌روند و بازدهی فراوانی هم نسبت به محصولات مشابه خود در بازار دارند. بسیاری از افراد به دنبال یافتن ابعاد و اندازه مقاطع فلاشینگ برای کاربردهای گسترده هستند که باید گفت این به اندازه نهایی کار وابسته است.

از فلاشینگ قاب و پنجره به عنوان انواع مهمی از این محصولات یاد می‌شود که برای زیبا کردن ساندویچ پنل‌ها کاربرد دارند. متریال‌های این محصولات را از جنس‌های مختلفی در نظر می‌گیرند که ورق گالوانیزه از رایج‌ترین و محبوب‌ترین‌هاست. البته ورق‌های روغنی و رنگی نیز به نوبه خود سهم ویژه‌ای در ساخت برخی از این فلاشینگ‌ها دارند. در بخش بعدی مروری بر انواع فلاشینگ‌های ساختمان خواهیم داشت تا تصمیم‌گیری بهتری برای خرید داشته باشید.

تعریف انواع فلاشینگ ساختمان

چرا رطوبت باعث از بین رفتن نمای ساختمان می‌شود؟

اماکن مرطوب پتانسیل زیادی برای رشد قارچ و کپک دارند. از این رو، رطوبت به تنهایی می‌‎تواند نمای داخلی یا خارجی ساختمان را نابود کرده و باعث پوسیدگی آن شود. برای جلوگیری از این موضوع به اجرای فلاشینگ نیاز است که البته در انتخاب نوع آن باید دقت زیادی به خرج داد. در صورت خرید جنس نامرغوب از بازار که متاسفانه تعدادشان در سال‌های اخیر از سوی برخی برندهای نامعتبر بسیار زیاد شده است، ساختمان با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.

حال در صورت اجرای درست می‌توانید با خیالی آسوده و بدون احتمال پوسیدگی، تا سال‌ها از آن بهره ببرید. با این که انواع فلاشینگ ساختمان تقریبا در هر جایی کاربرد دارند، اما بیشتر برای مناطقی که احتمال رطوبت، بارندگی و باد زیاد است، استفاده می‌شود.

معرفی انواع فلاشینگ ساختمان برحسب کاربرد

خوب است بدانید انواع فلاشینگ ساختمان دسته‌بندی‌های گسترده‌ای داشته و یکی از این دسته‌بندی‌ها به نوع کاربردشان برمی‌گردد. از آن جایی که از آن‌ها برای پنجره، روی دیوار، پشت بام، سقف، شیروانی، ساندویچ پانل، ورق کاری و هلال داخل ساختمان استفاده می‌شود، در این بخش می‌خواهیم به ویژگی‌های هر یک اشاره کنیم:

۱. فلاشینگ پنجره

این فلاشینگ‌ها را برای لبه‌ها یا قرنیر در و پنجره به کار می‌برند که البته برای روی نمای ساختمان نیز قابل اجرا است. علاوه ‌بر زیبایی، این محصول استحکام آب‌بندی ساختمان را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. این فلاشینگ‌ها خود انواعی داشته که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از گاتر چهارچوب قاشقی، گاتر چهارچوب سایه‌دار، گاتر فرانسوی پله و گاتر دولبه.

۲. فلاشینگ روی دیوار

به یکی دیگر از انواع فلاشینگ ساختمان به لحاظ کاربرد می‌رسیم که برای روی دیوار و پوشش‌دهی ساختمان استفاده می‌شود. فلاشینگ‌های این چنینی بیشتر پس از اجرای ساندویچ پانل یا ورق گالوانیزه به منظور پوشاندن نقاط اتصال سقف و دیوار یا دو دیوار به هم به کار می‌روند که در واقع محل اصلی آن‌ها میان دو دیوار متصل شده است. البته برای اجرای آن‌ها حتی می‌توان به سراغ نمونه‌های پیش ساخته رفت. مهم‌ترین نمونه‌ها و کاربردهای فلاشینگ روی دیوار که تقاضای آن توسط مشتریان بسیار زیاد است را در ادامه مشاهده می‌کنید:

  • اجرای فلاشینگ نما روی دیوارهای احاطه شده در انواع ساختمان
  • اجرای فلاشینگ نما روی دیوارهای انبار، کارخانه‌ها، سالن‌های ورزشی و کارگاه‌های صنعتی
  • اجرای فلاشینگ نما برای دور پشت بام به منظور مقاوم‌سازی آن در برابر آب و باد، خصوصا برای مناطق پر بارش

۳. فلاشینگ سقف

این فلاشینگ را باید یک رول فلزی نازک دانست که مقاومت فراوانی در مقابل رطوبت و سایر شرایط آب و هوایی نظیر سطوح بالای باد دارد. فلاشینگ مخصوص سقف که تفاوت‌های زیادی با سایر محصولات این حوزه دارد، از موادی مانند سقف‌های مسی، آلومینیومی، سرب یا حتی سقف‌های گالوانیزه و فولادی به وجود می‌آورند. طبیعتا قیمت نهایی و میزان مقاومت هر یک از این متریال‌ها تفاوت‌هایی با هم دارند و برای انتخاب بهترین محصول مطابق با نیازها و بودجه، بد نیست با افراد متخصص در ارتباط باشید.

۴. فلاشینگ پشت بام

انسان‌ها در زمان قدیم برای نمای لبه ساختمان‌های خود از سنگ‌های کوچک و بزرگ مخصوصی استفاده می‌کردند. با وجود این که این سنگ‌ها زیبایی چشمگیری به یک ساختمان می‌داد، اما در اثر بارندگی دچار مشکلاتی مانند خوردگی و شکستگی می‌شد و بعضا هم هزینه‌بر بود. این در حالی است که فلاشینگ پشت بام راهکاری نوین برای رهایی از شر نفوذ باران و باد به ساختمان است.

۵. فلاشینگ مخصوص محیط‌های روباز

در ادامه معرفی انواع فلاشینگ ساختمان، بد نیست به مدل مخصوص به محیط‌های روباز اشاره کنیم که از روی نام آن نیز می‌توان حدس و گمان‌هایی در مورد کاربردهایش داشت. استفاده از آن‌ها در اماکنی مانند آلاچیق و پارکینگ باعث جلوگیری از نفوذ باران و برف و حتی تابش مستقیم نور خورشید می‌‌شود.

انواع فلاشینگ ساختمان بر اساس کاربرد

انواع فلاشینگ ساختمان بر حسب شکل ظاهری

همان‌طور که گفته شد، فلاشینگ‌ها انواع مختلفی دارند، اما بعضی از آن‌ها به خاطر ویژگی‌های مناسب خود با استقبال بهتری از سوی مردم مواجه شده‌اند. از مدل‌های پرکاربرد فلاشینگ براساس ظاهر، این موارد را نباید از یاد برد:

۱. فلاشینگ مدل یو (U)

شکل ظاهری این فلاشینگ را می‌توان از روی نام آن هم حدس زد. این محصول دقیقا شبیه به حرف انگلیسی U بوده و زاویه‌ای ۹۰ درجه را به وجود آورده است که امکان تولید در ابعاد و رنگ‌های گوناگون را هم دارند. از ویژگی‌های جذابشان می‌توان استحکام و مقاومت فراوان را نام برد که بیشتر برای درزبندی کامل ساندویچ پانل و پوشش محل اتصال آن‌ها به خصوص دیوارهای کوتاه استفاده می‌شود. با نگاهی به بازار متوجه می‌شویم فلاشینگ‌های مدل یو از پرکاربردترین‌ها هستند.

۲. فلاشینگ مدل نبشی

لبه‌های نبشی در این مدل از فلاشینگ به داخل یا خارج خم شده‌اند که رنگ‌آمیزی آن‌ها نیز به دو صورت داخلی و خارجی انجام‌پذیر است. این به ما نشان می‌دهد که لبه‌ها را در زمان اجرا باید به داخل قرار داد یا خارج. اغلب برای پوشش درزهای بین سقف و دیوار از داخل یا خارج سر وقت فلاشینگ مدل نبشی می‌روند که یکی از انواع فلاشینگ ساختمان است.

۳. فلاشینگ مدل تاج

این نوع از فلاشینگ‌ها با زاویه‌های مشخص و متفاوتی نسبت به انواع دیگر آن‌ها به وجود آمده و سه بخش اصلی رویه، فوم درزگیر و فلاشینگ زیره را شامل می‌شوند. تمام این بخش‌ها سبب می‌شود فلاشینگ بهترین عملکرد ممکن را از خود نشان داده و عملیات آب‌بندی و پوشش موج ساندویچ پانل‌ها نیز بهتر انجام گیرد. این مدل برای بخش بالایی و تاج سقف سوله‌ها و نیز مکان‌هایی با سقف دو شیب پرکاربرد است و می‌توان تا سال‌ها از مزایای آن بهره برد.

۴. فلاشینگ مدل سه پله

مدل سه پله از انواع فلاشینگ ساختمان است که با نام Z هم معروف است و لبه‌های خم شده‌ای دارد. این طراحی از ورود آب به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند و امکان ساخت در اندازه و رنگ‌های گوناگون را دارد. به بیان دیگر این لبه‌ها طرحی شبیه به حرف Z را به وجود آورده‌اند که سبب تفاوت آن با سایر محصولات موجود در بازار می‌شود. برای قسمت جلویی ساندویچ پانل‌های سقفی معمولا از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ چرا که به خوبی مانع ورود نور آفتاب می‌شوند.

سایر دسته‌بندی‌های فلاشینگ ساختمانی

طبقه‌بندی انواع فلاشینگ به همین جا ختم نشده و موارد دیگری را هم در بر می‌گیرد. برای نمونه از فلاشینگ‌هایی که در نمای خارجی ساختمان‌های مختلف به کار گرفته می‌شوند، می‌توان فلاشینگ قابل، فلاشینگ آب‌رو، فلاشینگ تاج، فلاشینگ بغل، فلاشینگ لبه و فلاشینگ کنج را نام برد که بر حسب نوع استفاده، شاید برای صنعت ساختمان‌سازی به آن نیاز پیدا کنید.

بررسی مزایای انواع فلاشینگ ساختمان

از برجسته‌ترین مزایای فلاشینگ ساختمان می‌توان به این مورد اشاره کرد که به طرز ایده‌آلی از نمای ساختمان در مقابل برف و باران محافظت می‌کند. این مورد را در کنار زیبایی که به آن اشاره کردیم، شاید بتوان مهم‌ترین دلیل خرید فلاشینگ توسط مشتریان عنوان کرد. سایز مزایای این محصول را در این بخش مشاهده می‌کنید:

  • قابلیت رنگ‌آمیزی برای فلاشینگ‌ها تعریف شده است و همین را شاید بتوان یکی از دلایل اصلی زیبایی آن‌ها عنوان کرد.
  • این محصول سهم پررنگی در پوشش دادن درزها دارد. وجود درزها گاهی اوقات برای یک ساختمان بسیار زشت و زننده است و این محصول باید یکی از بهترین راهکارها دانست.
  • فلاشینگ به خاطر جلوگیری از ورود باران، برف، تابش مستقیم نور خورشید و بادهای تند، در استحکام و طول عمر بالای یک ساختمان نقش ویژه‌ای دارد.
  • بادها ممکن است باعث کند شدن پوشش اجرا شده در سقف باشند و این یکی از دلایل استفاده از انواع فلاشینگ ساختمان است.

به طور کلی می‌توان گفت فلاشینگ ساختمان یک دیوار هوابند، آب‌بند و غباربند مناسب به وجود می‌آورد. با وجود این که محصولات مشابه در بازار زیاد است، اما به خاطر تمام این مزایا و همچنین قیمت، افراد اغلب فلاشینگ را در اولویت قرار می‌دهند.

انواع فلاشینگ ساختمان چه مزایایی دارند؟

کاربردهای فلاشینگ نما

فلاشینگ نما روی موارد مختلفی قابل اجرا است. برای نمونه می‌توان آن را روی پیشانی ساختمان، آب‌چکان برف و باران، دو بخش مجزا از یک ساختمان و نیز روی پوشش سقف نورگیر اجرا نمود. همچنین از آن برای پوشش سوله‌ها، انبارها و کارخانه‌های صنعتی استفاده می‌شود. اجرای آن‌ها برای محیط‌های روباز نظیر سالن‌های ورزشی، استخر، آلاچیق، ساختمان‌های ویلایی و حتی گلخانه‌ها نیز مانعی ندارد. در ادامه بد نیست سایر کاربردهای انواع فلاشینگ ساختمان نما را معرفی کنیم:

  • اجرای پارتیشن داخلی محوطه‌‎های اداری، صنعتی، ورزشی، سردخانه‌ و تجاری با به کارگیری ساندویچ پانل
  • اجرای آب‌رو در ساختمان‌های شیب‌دار
  • اجرای لمبه‌کاری و ورق کاری زیر پوشش سقف

نگاهی به کاربردهای انواع فلاشینگ ساختمان

راهنمای نصب فلاشینگ نما در ساختمان

برای اجرای انواع فلاشینگ ساختمان، لازم است به برخی نکات مهم توجه کنید. عدم توجه به این نکات، نتیجه با کیفیت و پربازدهی را در طولانی مدت در اختیارتان قرار نخواهد داد. در ضمن، آسیب‌هایی نیز به ساندویچ پانل به کار رفته وارد می‌شود.

  1. پیش از نصب نما لازم است از سیمان یا سنگ کاری برای زیرسازی محل مورد نظر استفاده شود.
  2. برای انجام عملیات نصب فلاشینگ نما، حتما فاصله ۳ تا ۵ سانتی‌متری آن نسبت به دیوار را در نظر بگیرید.
  3. سپس محل اتصال قسمت‌های گوناگون نما را با موادی همچون چسب آکواریوم، بتونه یا جوشکاری آب‌بندی کنید. این مورد را شاید بتوان مهم‌ترین مرحله از اجرای فلاشینگ عنوان کرد.

در پایان می‌توان گفت که با توجه به مزایا و کاربردهای گسترده فلاشینگ، خرید این محصول می‌تواند تصمیم درستی باشد. اما سوالی که افراد زیادی در ذهن دارند، این است که ضخامت انواع فلاشینگ ساختمان باید چه اندازه‌ای باشد؟ حقیقتا نمی‌توان پاسخ صحیحی به این سوال داد. این موضوع به محل استفاده و کاربرد آن وابسته است و به همین دلیل باید با متخصصین نصب در مورد آن مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خوش آمدید

لطفا برای مشاوره با کارشناسان ما شماره موبایل‌تان را ثبت کنید تا در اولین فرصت همکاران بخش فروش با شما تماس بگیرند.

آواتار موبایل
منوی اصلی x