هزینههای دخیل در اجرای سقف شیروانی
سقفهای شیروانی، با آن شیبهای دلنشین و تنوع بینظیر، از محبوبترین انتخابها برای پوشش سقف ساختمانها هستند. از شمال سرسبز تا جنوب گرم و خشک، میتوان ردپای این سقفهای دوستداشتنی را در جای جای ایران دید. تنوع بینظیر، زیبایی چشمنواز و مزایای فراوان، این نوع سقفها را به انتخابی محبوب در سراسر ایران تبدیل کرده است اما پیش از آنکه دل به گشت و گذار در دنیای رنگارنگ سقفهای شیروانی بدهیم، بیایید با هم نگاهی به مهمترین نکات فنی نصب آنها بیندازیم و سقف شیروانی را بهتر بشناسیم.
بامهای شیروانی معمولاً از مصالحی مانند چوب یا فولاد برای قابسازی، تخته چندلایه یا تخته رشتهای جهتدار (OSB) برای عرشه، و مواد سقفپوش مختلف از جمله قیر، چوب، فلز یا شینگلهای کامپوزیت استفاده میکنند. گزینههای سقف فلزی مانند فولاد، آلومینیوم یا مس، و همچنین بتن، سفال یا کاشیهای کامپوزیت نیز رایج هستند.
قبل از اینکه وارد جزئیات شویم، بیایید یاد بگیریم که یک بام شیروانی واقعاً چیست!
به طور خلاصه، بام شیروانی نوعی سقف شیبدار است که در هر انتها دارای یک شکل مثلثی است که توسط نقطه تقاطع دو شیب سقف ایجاد میشود.این طراحی یکی از قدیمیترین و محبوبترین انواع سقف است که به طور معمول در ساختمانهای مسکونی و تجاری مختلف دیده میشود. حتی زمانی که کودکان خانهای میکشند، همیشه آن را با بام شیروانی ترسیم میکنند، که به راحتی توضیح میدهد که این سقفهای ساده اما مستحکم چقدر محبوب هستند. در ادامه با انواع بام شیروانی آشنا میشوید:
- بام شیروانی هلندی یا Gambrel: ترکیبی از سقف شیروانی و لگندار، که معمولاً در سقفهای انباری استفاده میشود.
- بام شیروانی باز: سقفی شیروانی که با همان متریالی ساخته میشود که در نمای جانبی خانه شما به کار رفته است.
- بام شیروانی جلو: سقفی شیروانی که فقط بالای ورودی جلوی خانه نصب میشود.
- بام شیروانی جعبهای: سقفی شیروانی که تا روی نمای خانه امتداد مییابد.
- بام شیروانی صلیبی یا L شکل: سقفی شیروانی که دارای بخشهایی است که با زاویه ۹۰ درجه نصب شدهاند، اغلب زمانی نصب میشوند که خانه دارای دو بخش مجزا یا بالای خانه و گاراژ باشد.
- بام شیروانی نمای کاذب: نمای جلوی شیروانی که برای یک سقف با شیب کم نصب میشود تا جذابیت نمای بیرونی را افزایش دهد.
- بام شیروانی با اتاقکهای شیروانی: خانههایی با پنجرههای اتاقک شیروانی، بر روی هر اتاقک، دارای شیروانیهای جداگانه خواهند بود.
- بام شیروانی شیبدار: سقفهای شیروانی اغلب به عنوان سقف شیروانی یا انباری استفاده میشوند.
نوع سقف شیروانی که برای خانه خود انتخاب میکنید بر هزینه پروژه شما تأثیر میگذارد، زیرا برخی از سبکها به مصالح بیشتری نیاز دارند یا نیازمند نیروی کار بیشتری هستند. انتخاب نوع سقف، از جمله مهمترین تصمیماتی است که در ساخت یک سازه باید گرفته شود.
این انتخاب شامل مدل سقف، نوع مصالح مورد استفاده، و انتخاب شرکت مناسب برای اجرا و نصب آن میشود.علاوه بر موارد ذکر شده، قیمت سقف شیروانی نیز فاکتوری مهم است که باید در نظر گرفته شود. همچنین، شرکت اجرا کننده باید ضمانتهای لازم را برای سالهای متمادی به شما ارائه دهد.
عوامل موثر بر قیمت سقف شیروانی به طور کلی شامل:
- منطقه آب و هوایی: منطقه آب و هوایی شما، یکی از عوامل تعیین کننده قیمت نهایی سقف است.
- شیب سقف: هر چه شیب سقف بیشتر باشد، قیمت کار نیز به دلیل افزایش مصالح و دستمزد، بالاتر خواهد رفت.
- سقف گاراژ: در صورت وجود گاراژ در کنار منزل، هزینه سقف آن نیز باید به طور جداگانه محاسبه شود.
- نوع مصالح: تنوع مصالح سقف شیروانی مانند ورقهای یو پی وی سی، آندولین، بتنی، فلزی و سفالی، قیمتهای متفاوتی را به همراه دارد. انتخاب مصالح مناسب برای سقف شیروانی، از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل محیطی مانند میزان بارندگی، باد و تابش آفتاب، در انتخاب نوع مصالح نقش تعیین کنندهای دارند. به طور مثال، در مناطق پرباران، استفاده از مصالح عایق رطوبتی مانند ورقهای آندولین ضروری است.
- متراژ سقف: مساحت سقف، به طور مستقیم بر مقدار مصالح و دستمزد مورد نیاز و در نتیجه قیمت نهایی تاثیر میگذارد.
- پیچیدگی طراحی: طرحهای پیچیدهتر، نیازمند مصالح و زمان بیشتری برای اجرا هستند و به همین دلیل قیمت بالاتری دارند.
- دسترسی به محل پروژه: دشواری دسترسی به محل پروژه، میتواند هزینههای حمل و نقل مصالح و نیروی کار را افزایش دهد.
- مدت زمان اجرا: مدت زمان اجرای پروژه، از جمله فاکتورهایی است که بر هزینه نهایی آن تاثیر میگذارد. هر چه مدت زمان اجرا بیشتر باشد، به دلیل افزایش دستمزد و سایر هزینهها، قیمت نهایی نیز افزایش خواهد یافت.
- انتخاب شرکت مناسب:انتخاب یک شرکت معتبر و باتجربه برای اجرا و نصب سقف شیروانی، از اهمیت بالایی برخوردار است.
از نکات مثبت سقف های شیروانی میتوان به گزینههایی که در ادامه آمده است اشاره کرد:
- مقرون به صرفه: بامهای شیروانی در مقایسه با سایر طرحهای پیچیده سقف، به طور کلی ارزانتر هستند.
- تنوع در مصالح: شما میتوانید از بین طیف گستردهای از مصالح سقفی برای تناسب با بودجه و سلیقه خود انتخاب کنید.
- زهکشی آب کارآمد: طراحی شیبدار بامهای شیروانی به طور موثری آب باران و برف را از خانه دور میکند و خطر نشتی و آسیب رطوبتی را کاهش میدهد.
- فضای بیشتر در اتاق زیر شیروانی: بامهای شیروانی فضای قابل استفاده بیشتری در اتاق زیر شیروانی ایجاد میکنند که میتوان با تغییراتی مناسب آن را به انباری یا حتی فضای زندگی تبدیل کرد.
عوامل موثر بر محاسبه قیمت نهایی سقف شیروانی
اگر قصد ساخت ویلا یا خانه مسکونی در شمال کشور را دارید، استفاده از سقف شیبدار با ورقهای شیروانی توصیه میشود. سقف شیروانی علاوه بر افزایش عمر سازه شما، تاثیر به سزایی در زیبایی ساختمان شما خواهد داشت. سقف شیروانی به سر خوردن آسان برف و باران از روی سقف کمک میکند.
اما با تعاریف ورق شیروانی، یک نکته را باید هنگام نصب سقف شیروانی در نظر داشته باشیم: استفاده از مواد باکیفیت و در عین حال داشتن قیمت مناسب. قیمت نهایی سقف شیروانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از آنها قیمت ورقهای سقفی است.تعیین قیمت نهایی ساخت سقف شیروانی به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع سازه زیرین: در شمال ایران به دلیل وجود چوب و مهارتهای نجاری خوب، اغلب سازه زیرین و خرپای سقف شیروانی را با چوب و تیر میسازند. ساخت این سازه توسط افرادی به عنوان پیمانکار فرعی انجام میشود و شامل نصب ورقها نمیشود.
- تقسیم کار اجرا: در شمال کشور، پیمانکاران اجرای سقف شیروانی به دو گروه تقسیم میشوند. گروه اول، سازندگان خرپا و زیرسازی سقف هستند. گروه دوم، مسئولیت پوشش سقف با ورق را بر عهده دارند.
- مصالح مورد استفاده: همانطور که گفته شد، در شمال ایران عمدتاً از چوب برای ساخت خرپا استفاده میشود. در برخی مناطق، خرپای سقف شیروانی را با سازه فلزی میسازند. این مدل خرپا به دلیل قیمت بالاتر آهن و فولاد نسبت به چوب، هزینهی بیشتری برای کارفرما در بر خواهد داشت.
- وزن سازه زیرین: هرچه وزن سازه زیرین، یعنی اسکلت چوبی، سنگینتر باشد از نظر استحکام به نفع کارفرماست، اما از نظر قیمت به دلیل نوسانات ارزی ممکن است هزینه نهایی تحت تأثیر قرار گیرد.
با توجه به موارد ذکر شده، اعلام قیمت ثابت برای ساخت سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، شیروانی حلب، ورق ایرانیت و غیره مقدور نیست. اما برای برآورد هزینه میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید (لازم به ذکر است که این فرمول ممکن است در مناطق مختلف و با توجه به تعرفههای صنفی متفاوت باشد):
قیمت نهایی = (قیمت مصالح + هزینه نیروی کار + هزینه حمل و نقل) × مساحت کل
- در این فرمول، قیمت مصالح شامل هزینه خرید چوب یا آهن برای خرپا، ورقهای شیروانی، عایق رطوبتی، پیچ و مهره و غیره میشود.
- هزینه نیروی کار شامل دستمزد سازندگان خرپا، نصاب ورق و سایر عوامل اجرایی است.
- در صورت نیاز به اجاره جرثقیل یا ماشینآلات برای حمل مصالح و اجرای پروژه، هزینه حمل و نقل نیز باید محاسبه شود.
- در نهایت، مساحت کل با ضرب طول بر عرض کل سقف به دست میآید.
طول عمر بام شیروانی چقدر است؟
طول عمر یک بام شیروانی میتواند به عوامل مختلفی از جمله مصالح، نگهداری و نصب بستگی داشته باشد. با این حال، یک بام شیروانی با ساخت خوب و نصب صحیح به راحتی میتواند تا ۳۰ سال یا بیشتر عمر کند! به خاطر داشته باشید، تنها چیزی که میتواند عمر یک بام شیروانی را کاهش دهد، مصالح نامناسب یا نگهداری نادرست است، به این معنی که تا زمانی که آسیب نبیند، از آن به خوبی مراقبت کنید و آن را از یک شرکت معتبر خریداری کرده باشید، به احتمال زیاد این سقف برای برای مدت طولانی با شما دوام خواهد آورد.
انتخاب شرکت اجرایی، برای داشتن سقف دلخواه شما بسیار مهم است و نکاتی که بهتر است برای این انتخاب در نظر بگیرید شامل:
- رزومه و سابقه کار: بررسی رزومه و سابقه کار شرکت در اجرای پروژههای مشابه، میتواند نشاندهنده کیفیت کار آنها باشد.
- تخصص و مهارت: شرکت باید از متخصصان و نصابان ماهر و باتجربه در زمینه سقفهای شیروانی برخوردار باشد.
- قیمت مناسب: قیمت پیشنهادی شرکت را با سایر شرکتها مقایسه کنید و از تناسب آن با کیفیت کار اطمینان حاصل کنید.
- ضمانت و گارانتی: شرکت باید ضمانتهای لازم را برای کیفیت مصالح و خدمات ارائه شده به شما ارائه دهد.
در پایان:
همانطور که در این متن اشاره شد، عوامل متعددی بر هزینه نهایی ساخت سقف شیروانی تأثیرگذار است. با در نظر گرفتن این عوامل میتوانید برآورد تقریبی از هزینه پروژه خود به دست آورید. توصیه میشود برای دریافت قیمت نهایی و دقیق، حتماً با چند پیمانکار مجرب در منطقه خود مشورت کرده و از آنها استعلام بگیرید.
اما مهمترین بخش انتخاب شما، انتخاب مجموعهای مناسب و قابل اعتماد برای سپردن تمامی امور مربوط به پروژه است.
مجموعه تولیدی فولاد مسعود بهمدیریت مسعود ملکی مقدم از سال ۱۳۸۴ در زمینهی تولید مصنوعات فلزی از ورقهای رنگی و گالوانیزه شروع به فعالیت کرد. از تولیدات این مجموعه میتوان به انواع ورقهای طرح سفال، سینوسی، دامپا، ذوزنقه و کرکره ریز و لوازم جانبی سربندی شامل تیزی، لول ناودان لندنی و انواع نما پلهای و رومی و آردواز اشاره کرد و همینطور فروش ورقهای گالوانیزه، رنگی و عرشه فولادی در ابعاد دلخواه.
این شرکت از ابتدا تا انتهای پروژه با شماست و خدماتی از قبیل مشاوره رایگان قبل از خرید، فروش آنلاین، ارسال به سراسر کشور، نصب و اجرای پروژه به بهترین نحو را حق مشتری خود میداند.
فولاد مسعود با سابقه طولانی در زمینهی اجرای انواع سقفهای شیبدار و استفاده از بهترین نوع متریال، شما را در انتخاب مناسب ترین طرح سقف شیبدار یاری میکند. برای انتخاب نوع مناسب سقف شیبدار و همچنین اجرای اصولی آن، میتوانید از تخصص و تجربه کارشناسان مجرب در شرکت سقفسازی فولاد مسعود بهرهمند شوید.
سوالات متداول درباره هزینهی طراحی سقف شیروانی: راهحلهای مقرون به صرفه
هزینه بهرهور ترین طراحی سقف چیست؟
یک سقف شیروانی با قیرگونی مقرون به صرفهترین نوع سقف برای خانههای مسکونی است. این نوع سقف بادوام است، در برابر باران و برف از خانه محافظت خوبی میکند و ساخت آن نسبتا ساده است. سقفهای شیروانی یک گزینه مقرون به صرفه برای کسانی است که به دنبال سقفی بادوام و با قیمت مناسب هستند.
سه مزیت سقف شیروانی چیست؟
- مقاومت در برابر باران و برف: به دلیل شیب تند، سقفهای شیروانی در برابر باران و برف مقاوم هستند.
- هزینه ساخت مقرون به صرفه: ساخت این نوع سقفها اقتصادی است و آنها را به یک گزینه مقرون به صرفه تبدیل میکند.
- فضای ذخیرهسازی و کنترل دما: سقفهای شیروانی به عنوان مزایایی جانبی، فضای ذخیرهسازی و کنترل دما را فراهم میکنند.
معایب طراحی سقف شیروانی چیست؟
معایب طراحی سقف شیروانی شامل احتمال کنده شدن در بادهای شدید و خطر ریزش در صورت عدم ساخت با تکیهگاههای محکم است. با این حال، سقفهای شیروانی مقرون به صرفه هستند و فضای ذخیرهسازی را فراهم میکنند.
Leave A Comment