انتخاب نوع سقف شیبدار با توجه به آب و هوا

هنگامی که قصد نصب سقف جدید را دارید، همیشه به سازگاری نوع سقف انتخابی خود با آب و هوای منطقه فکر کنید. نمای بیرونی ساختمان، دارایی‌های ما را از شرایط سخت آب و هوایی محافظت می‌کند. نگهداری و نصب سقف در درجه اول به مصالح به کار رفته و نوع آب و هوا بستگی دارد. قبل از نصب سقف، بهتر است با مناسب‌ترین نوع آن برای منطقه خود آشنا شوید. نیازمندی‌های نصب و نگهداری سقف با توجه به محیط تغییر می‌کند.

اینجا به بررسی انواع مختلف سقف شیبدار با توجه به شرایط آب و هوایی خاص منطقه، می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا در سفری به دنیای معماری و مهندسی، با اصول انتخاب نوع سقف شیبدار آشنا شویم و به بهترین گزینه برای مجموعه فولادسازی‌تان دست یابیم. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آب و هوا می‌تواند چه نقشی در انتخاب نوع سقف شیبدار ایفا می‌کند.

به طور کلی، سقف‌ها را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:

سقف‌های مسطح: این نوع سقف‌ها معمولاً در ساختمان‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. نصب آن‌ها نسبتاً آسان‌تر است. با این حال، از نظر زیبایی‌شناسی به پای انواع سقف‌های شیبدار نمی‌رسند. ما به طور کلی استفاده از آن‌ها را برای خانه‌های مسکونی توصیه نمی‌کنیم و کاربرد آن‌ها را برای ساختمان‌های تجاری مناسب‌تر می‌دانیم.

سقف‌های شیبدار: این نوع سقف‌ها برای خانه‌های مسکونی رایج‌تر هستند. سقف‌های شیبدار چند منظوره بوده و علاوه بر زیبایی ظاهری، مانع از تجمع عناصر طبیعی بر روی آن‌ها می‌شوند. به دلیل شیب‌دار بودن این سقف‌ها، آب، گرد و غبار و سایر عوامل خارجی به سادگی از روی آن‌ها سر می‌خورند.

سقف شیبدار چیست؟

سقف شیبدار سقفی است که زاویه شیب آن نسبت به افقی بیشتر از 10 درجه باشد. سقف های شیبدار می توانند دارای شیب در دو طرف یا سقف شیبدار فقط در یک جهت باشند. زاویه شیب متناسب با تغییرات شرایط آب و هوایی مانند باد، باران و بارش برف افزایش می یابد. با این حال، شیب نباید بیشتر از 60 درجه باشد.

 سقف شیبدار از چوب، فولاد سازه ای و بتن پیش‌تنیده، ساخته شده است و تنها سقف هایی هستند که در مناطق تپه ای و در جاهایی که باد شدید، باران و بارش برف در آنها اتفاق می افتد استفاده می شود. همچنین برای سقف سازه های با دهانه بزرگ مانند ساختمان کارخانه ها، انبارها و کارگاه ها استفاده می شود.

سقف‌های شیبدار جلوه‌ای کلاسیک به ساختمان می‌بخشند و همچنان کارآمدترین و رایج‌ترین راه‌حل برای محافظت در برابر آب و هوای سرد و مرطوب به شمار می‌آیند و حداکثر ایمنی را در این شرایط جوی تأمین می‌کنند.

اهمیت شیب در سقف‌های شیبدار

هنگام ساخت خانه، بسیاری از افراد این سوال را مطرح می‌کنند که «سقف شیبدار چیست و اهمیت آن در چیست؟» درک شیب سقف بسیار ساده است. شیب سقف، به سادگی، همان زاویه‌ی تمایل سقف شماست. طرح‌های منحصربه‌فرد سقف، نیازمند شیب منحصربه‌فردی هستند. برای مثال، اگر سقف هرمی نصب می‌کنید، شیب آن باید تندتر باشد. اما سقف‌های تجاری، شیب کمتری دارند. اولویت‌های متفاوت بین ساختمان‌های تجاری و مسکونی منجر به تفاوت در شیب سقف می‌شود.

شیب سقف، قابل‌رؤیت‌ترین بخش سقف شماست. اگر به فکر ساخت سقف برای خانه‌تان هستید، باید درک کنید که چگونه کار می‌کند و چگونه بر دوام آن تأثیر می‌گذارد. سلامت و طول عمر سقف شما نیز به شیب آن بستگی دارد که اهمیت آن را دوچندان می‌کند.

شیب‌های تند، برف، باران و تگرگ را به سرعت از روی سقف هدایت کرده و از بروز نشتی یا آسیب جلوگیری می‌کنند. شیب مناسب سقف، مانع از تجمع آب روی سطح آن می‌شود، برخلاف سقف‌های مسطح. علاوه بر این، با نصب سقف شیبدار بلند، فضای بیشتری نیز به دست خواهید آورد. برای نمونه، سقف‌هایی که از مرکز بلند شده‌اند، فضایی برای اتاق زیر شیروانی ایجاد می‌کنند.

نقش آب و هوا در انتخاب سقف شیبدار چیست؟

سقف‌های شیبدار، با تنوع چشمگیر در طراحی و پوشش، علاوه بر زیبایی، مزایای متعددی مانند افزایش عمر سازه، هدایت آب باران و برف و عایق‌بندی را به ارمغان می‌آورند. اگرچه سقف‌های شیبدار مزایای مشترکی دارند، اما قوانین فیزیک و شرایط آب‌وهوایی، برخی از آن‌ها را برای مناطق خاص مناسب‌تر می‌کنند.            انواع مختلفی از سقف‌های شیبدار وجود دارد که برای مطابقت بهتر با فرم و نمای کلی خانه طراحی شده‌اند. سقف‌های شیبدار از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند، از جمله:

  • ‌تیرچه (Rafters): این تیرهای شیب‌دار، اسکلت اصلی سقف را تشکیل می‌دهند و وظیفه‌ی تحمل وزن مصالح پوششی سقف را بر عهده دارند.
  • ‌لِهَر (Battens): لِهَرها، نوارهای باریک افقی هستند که روی تیرچه‌ها نصب می‌شوند و به عنوان تکیه‌گاهی برای عایق و پوشش نهایی سقف عمل می‌کنند.
  • ‌عایق (Insulation): عایق به منظور حفظ دمای مطلوب در داخل ساختمان و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در سقف شیبدار به کار می‌رود.
  • ‌لایه زیرین (Underlayment): این لایه، به‌عنوان یک مانع نفوذ برای جلوگیری از ورود رطوبت به فضای داخلی ساختمان عمل می‌کند.
  • ‌پوشش نهایی (Roofing): این بخش، لایه‌ی بیرونی و قابل مشاهده‌ی سقف شیبدار است که از مصالح مختلفی مانند سفال، ورق‌های فلزی، و غیره ساخته می‌شود.

در ادامه متوجه خواهید شد که چه نوع سقفی برای آب و هوای منطقه شما مناسب‌تر است:

انتخاب انواع سقف شیبدار برای مناطق بارانی و سردسیر

در مناطق سردسیر، نمای ساختمان‌ها ماه‌ها در معرض بارش شدید برف و باران قرار می‌گیرند. این مناطق به سقف‌های تیره‌رنگ نیاز دارند تا با جذب گرما از نور خورشید، باعث گرم شدن خانه شوند.

سقف شیروانی: همچنین به عنوان سقف شیبدار یا قله‌ای شناخته می‌شود و دارای شیب تند است. سقف شیروانی برای مناطقی که بارش باران و برف سنگینی دارند، بهترین نوع سقف در نظر گرفته می‌شود. به دلیل شیب تند آن، آب باران و برف روی سقف جمع نمی‌شود. تجمع برف روی سقف منجر به رشد جلبک می‌شود.

سقف چهارشیب: دارای شیب در هر چهار طرف است که باعث سر خوردن آب و برف می‌شود. سقف‌های چهارشیب برای بادهای شدید نیز بسیار مناسب هستند.

سقف تک‌شیب: با زاویه شیب‌دار گزینه‌ی خوبی برای مناطق برفی و بارانی است، زیرا به این ترتیب برف و آب نمی‌توانند روی آن جمع شوند.

سقف جعبه‌ای: شبیه به سقف شیروانی است و از تجمع آب باران یا برف جلوگیری می‌کند.

بهترین راه برای آماده کردن سقف برای زمستان، اطمینان از داشتن یکی از مصالح سقفی ذکر شده در بالا است.

انواع سقف برای آب و هوای مرطوب:

در مناطق مرطوب با بارندگی زیاد، احتمالاً رشد جلبک روی سقف بیشتر است. شرایط آب و هوایی باعث ایجاد رطوبت روی سقف می‌شود که به نوبه خود رشد جلبک را تسهیل می‌کند. در چنین مناطقی، بهترین گزینه‌ها برای سقف، شینگل‌های آسفالتی و سقف‌های فلزی هستند. شینگل‌های آسفالتی با خاصیت ضد جلبک برای مناطق مرطوب مناسبند. سطح فلزی نیز در برابر رشد جلبک مقاومت می‌کند. سقف‌های فلزی در مقایسه با شینگل‌ها، انتخاب عالی برای مناطق مه آلود و بادهای شدید هستند.

به طور خلاصه، واکنش انواع مصالح سقفی در برابر دماهای مختلف، بسیار متفاوت است. شکل سقف نیز باید در نظر گرفته شود. برای مناطق سرد و برفی، سقف‌هایی با شیب تند مناسب‌تر هستند، در حالی که در مناطق گرم‌تر، شیب کمتر بهتر عمل می‌کند.

انواع سقف شیبدار:

شیروانی:   سقف شیروانی (Gable Roof) به طور قطع، محبوب‌ترین نوع در میان سقف‌های شیبدار است. تشخیص این مدل بسیار آسان است، کافیست به خانه‌های موجود در قطعات بازی مونوپولی نگاه کنید! در این نوع سقف، دو پنل مستطیلی شکل (معمولاً با ابعاد برابر) در زاویه‌ای خاص به هم می‌رسند و خط الراسی را تشکیل می‌دهند. این همان سقف شیروانی است. این سبک از سقف‌های شیبدار، انتخابی کلاسیک و رایج برای خانه‌های مسکونی به شمار می‌رود.

گنبدی یا نیم دایره:  همانطور که از اسمش پیداست، سقف گنبدی سقفی است که به شکل گنبد طراحی شده است. با الهام گرفتن از اصول مهندسی و طراحی قوس و چرخاندن آن به دور یک دایره کامل (۳۶۰ درجه)، می توان یک سقف گنبدی شکل ایجاد کرد. این سازه از مواد متنوعی مانند سنگ، آجر، بتن، فلز، شیشه یا حتی پارچه تشکیل می‌شود و با استفاده از ستون‌ها یا دیوارها پشتیبانی می‌شود.شکل گنبد به این سازه اجازه می‌دهد تا وزن را به طور متوازن توزیع کند و آن را به یک فرم معماری قوی تبدیل می‌کند.

منحنی یا هلالی:   این سقف یا سایبان برای ایجاد یک فضای نشیمن در باغ یا محافظت از وسیله نقلیه شما در تمام طول سال ایده آل است. در حالی که ممکن است در عکس های تبلیغاتی این محصول بر روی سطوحی مانند عرشه یا سنگفرش نصب شده باشد، این محصول برای مقاومت در برابر باد به فونداسیون (پایه های بتنی) نیاز دارد. اطمینان حاصل کنید که سایبان را به درستی بر روی فونداسیون محکم کنید، صرف نظر از اینکه در نهایت روی چه سطحی قرار می گیرد.

پایان بندی:  دنیای سقف‌های شیبدار

همان‌طور که گفته شد، سقف‌های شیبدار، انتخابی ایده‌آل برای خانه‌ها و اماکن مسکونی به شمار می‌روند. این نوع سقف‌ها کارآمد، زیبا و کاربردی هستند.عواملی مانند آب و هوا، هزینه‌ها و شرایط محله‌ی محل سکونت شما، همگی در تعیین نوع سقفی که انتخاب می‌کنید، نقش بسزایی ایفا می‌کنند.

سقفی برای همیشه

مجموعه تولیدی فولاد مسعود به‌مدیریت مسعود ملکی مقدم از سال ۱۳۸۴ در زمینه‌ی تولید مصنوعات فلزی از ورق‌های رنگی و گالوانیزه شروع به فعالیت کرد. از تولیدات این مجموعه می‌توان به انواع ورق‌های طرح سفال، سینوسی، دامپا، ذوزنقه و کرکره ریز و لوازم جانبی سربندی شامل تیزی، لول ناودان لندنی و انواع نما پله‌ای و رومی و آردواز اشاره کرد و همینطور فروش ورق‌های گالوانیزه، رنگی و عرشه فولادی در ابعاد دلخواه.

فولاد مسعود با سابقه طولانی در زمینه‌ی اجرای انواع سقف‌های شیبدار و استفاده از بهترین نوع متریال، شما را در انتخاب مناسب ترین طرح سقف شیبدار یاری می‌کند. برای انتخاب نوع مناسب سقف شیبدار و همچنین اجرای اصولی آن، می‌توانید از تخصص و تجربه کارشناسان مجرب در شرکت سقف‌سازی فولاد مسعود بهره‌مند شوید.

این شرکت از ابتدا تا انتهای پروژه با شماست و خدماتی از قبیل مشاوره رایگان قبل از خرید، فروش آنلاین، ارسال به سراسر کشور، نصب و اجرای پروژه به بهترین نحو را حق مشتری خود می‌داند.

پیام بگذارید